Hello again
Door: Bentinho Massaro
Blijf op de hoogte en volg Bentinho
31 Maart 2008 | India, Rishīkesh
Zij heeft namelijk foto/video-ruimte gekregen van haar ouders, dus ze kan nu in totaal 100 fotos en 10 filmpjes posten. Mijn blog is ook al 2 keer geupgrade, 1 maal door mij, en eenmaal door mijn schoontante Esther, die ik hierbij hartelijk wil bedanken voor die aangename verrassing!:)
Verder wil ik iedereen bedanken voor zijn/haar felicitaties. Altijd weer leuk jullie lieve en enthusiaste berichtjes te lezen!
Oh en Oma Spectra, bedankt voor je grappige commentaar op onze fotos! Leuk om te zien dat je nog zo bij de tijd bent... computers en alles.. kleine knopjes, virtuele menukeuzes, etc etc. Je moet er maar mee overweg kunnen! ;)
------------------------------------------
We hebben ons appartement nu opgezegd en zitten in een wat primitievere kamertjes. We hebben 2 double-rooms naast elkaar aan een balkonnetje op de 3e verdieping van een ashram (hotel met yoga-meditatie mogelijkheden). Het is weer dezelfde ashram waar we ook zaten voordat we ons appartement gingen huren.
We gaan morgen beginnen aan The Great Freedom Teaching; The Twelve Inquiries (http://www.greatfreedom.org). Deze course overlapte de stilte-retraite van een maand met enkele dagen, en bij beide organisaties was het niet gewenst om vroeger te stoppen of later in te vallen. Dus hebben we moeten kiezen, en we hebben toch gekozen voor deze 13-daagse cursus.
De boodschap van deze cursus is om te leren te vertoeven in bewustzijn tijdens al je dagelijkse activiteiten. Dus in plaats van te leren om stil te zitten en je te concentreren voor een uur achtereen, bv., is de boodschap hier om voor korte momenten gedurende de dag, "te rusten als gewaarzijn".
Dus geen mentale of lichamelijke inspanning of volharding is hier voor nodig. Enkel de bereidheid om body en mind even te ontspannen en vervolgens niets te beschrijven en niets te zoeken uit de vormen en fenomenen van de buitenwereld en je gedachtes. Dit is dus de key-instructie: "Relax > Don't describe anything & Don't seek anything out of the appearances." "Do this for short moments but many times, and these moments will soon grow longer and join together. Ultimately you will find yourself completely at ease and in perfect acceptance with whatever is, 24/7." Een diepe vrede, rust en oneindige verruiming van bewustzijn zijn hiervan het gevolg.
In andere taal: Ontspan en stop met te beschrijven wat je waarneemt in de buitenwereld of in je eigen gedachtestroom, en zoek niks uit de voorstellingen/dingen/gedachtes/emoties etc die je waarneemt of die naar boven komen. Doe dit voor korte momenten maar herhaaldelijk (wanneer je jezelf gedurende de dag er aan herinnert om 'te rusten als bewustzijn').
Die boodschap van korte momenten en herhaaldelijk, voorkomt dat er moeite en wilskracht bij komt kijken en voorkomt dat het idee om van rusten in bewustzijn een of andere 'staat' te maken die je moet bereiken. Ook voorkomt het dat je de rust wilt vasthouden.
Ze garanderen op z'n allerminst mentale stabiliteit. Niet dat ik me nou zo instabiel voel, maar dit is wat ze iedereen garanderen die deze oefening en commitment met zichzelf maakt. Daarbij komen nog veel meer mooie kwaliteiten kijken die ook eigen gaan worden aan je dagelijkse ervaring.
------------------------------------------
Ook hebben we een treinticket geboekt naar Dharamsala (noorden van India, meer in de bergen). We gaan daar (als het goed is) de reiki-master opleiding doen en een beetje nieuwe omgeving ruiken, waar we allen wel aan toe zijn na 9 weken in Rishikesh te zijn.
We hopen allen een stukje meer rust in de omgeving te kunnen vinden daar en wat meer mogelijkheden om alleen te zijn, zodat we onszelf nog beter kunnen leren kennen ;).
Al zijn we niet meer afhankelijk van de omgeving en onze uiterlijke en innerlijke activiteiten om te rusten in diepe meditatie/gewaarzijn na de cursus ;). En als dat wel het geval is, dan zijn we ook met die afhankelijkheid compleet ok en voelen we ons alsnog mentaal stabiel :p hihi, en volledig gecentered onszelf, op ons gemak.
De volgende lading foto's zullen waarschijnlijk pas na onze trip naar Dharamsala gepost worden, waarschijnlijk weer op dit blog, of op beide. Voor die tijd denk ik niet dat we veel nieuws te fotograferen hebben. Maar ik verwacht daar wel wat mooie omgeving te kunnen vastleggen om een indruk te geven voor de mensen thuis (dat zijn jullie). :p
------------------------------------------
Ook hebben we een lading boeken naar huis gestuurd (adres in Limburg, waar mijn ouders nu naartoe verhuist zijn (feestje bij hun thuis als we terug zijn, ze hebben zwembad in de tuin, bos/park + meer direct aangrenzend aan de achtertuin!)) en binnenkort volgt er een lading kleding en wat acessoires voor de ouders en nog wat van onszelf.
Nogmaals bedankt voor jullie reacties op de afgelopen berichten.
Liefs,
Bentinho
Ps. Nogmaals adres voor meest recente fotos: http://www.pattykoster.waarbenjij.nu/site/index.php?page=message&id=2429470
31 Maart 2008 - 17:04
Kimmie:
Hey Ben,
Leuke foto's, het korte haar staat je goed :-)
Veel plezier en succes in de 13-daagse cursus!
Groetjes aan de rest. -
31 Maart 2008 - 17:35
Nanette:
Ha Bentinho,
Leuk om ook van jou berichtjes te ontvangen! De haarcoupe is je op het lijf geschreven. En die Great Freedom Teaching klinkt goed! Laat die 'freedom' maar komen!
Liefs,
Nanette -
01 April 2008 - 11:29
C:
Hay B,
Klinkt goed
Klinkt Krisnamurti ...
Waar wonen je ouders nu dan?
(mijn geboortestreek)
Love,
B. -
01 April 2008 - 15:43
Tristan:
Whhaaa ben wat heb je nou weer gedaan met je haar gek! Zo slecht staat t je eigenlijk nog geen eens ;) Veel plezier op je trip en verheug me al weer op je volgende post/fotos.
Grtz, Tristan -
01 April 2008 - 16:42
Veggie:
Hey jongens, mooi dat de reis tot nu toe zo bevalt, de foto's zijn prachtig :)
Geniet er van!
Thijs. -
05 April 2008 - 13:59
Moon:
Hey reizende bofkonten!
Veel plezier de komende weken.
Jullie bedje is opgemaakt, heerlijk frisse lakens en room with a vieuw, uitzicht op bos.
Vloog net een ijsvogel onder jullie raam door, zo mooi hier.
Leuk dat jullie een feestje geven alhier ;-))
Kartonnen doos als bureau dat werkt niet echt, later meer.
Hoop dat je mijn nieuwe e-mailadres hebt ontvangen.
Pat sterkte met je oo7 kuchje.
Dikke pakkerd vanuit Limboland
09 April 2008 - 10:17
Kirsten:
woow de fotos zijn zo cool... Echt amazing dat jullie je daar zo aan het ontplooien zijn!!! Ben echt benieuwd hoe je terug komt :D heel veel plezier nog ik ga nog ff je fotos bekijken!!! Kusss -
09 April 2008 - 16:18
Anne:
Hey Bentinho!
Leuk om jouw verhalen te lezen!
Ik was vandaag in Amsterdam, dus dan moet ik altijd even aan je denken.
Het is hier lekker weer voor de tijd van het jaar! Het zonnetje schijnt, ik heb gister een terrasje gepakt met Alex :D Het zal bij jou in India wel erg warm worden onderhand.
Geniet er lekker van, want de tijd vliegt!
Liefs, Anne -
11 April 2008 - 16:08
Grote Vrijheid:
Hoi maatje,
Klinkt mooi wat je beschrijft.
Grote vrijheid in Kleine momenten.
Misschien een leuke ondertitel voor een training.
Geniet van de training en have fun in het noorden.
Geef Patty een kus van me en de jongens een hug.
Ciao en liefs,
Paps