The worst night of my life
Door: Bentinho Massaro
Blijf op de hoogte en volg Bentinho
21 Februari 2008 | India, Rishīkesh
Ik ben nog een beetje brak en misselijk dus heb niet zo'n zin om een lang reisverslag te maken.
Eergisteren was het de laatste dag dat Patty haar moeder ook in Rishikesh was en we gingen smiddags rond een uur of 3 eten bij een van onze favoriete tentjes. Als ik alleen al aan het gerecht denk reageerd mijn lichaam onmiddelijk met een sterke misselijkheid en voelt het alsof ik moet overgeven. maar ik at een bepaald gerecht waar ook tofu en mushrooms in zaten met een sausje. Blijkbaar was het niet helemaal clean, want zowel patty (die ook een tofu gerecht had) als ikzelf begonnen binnen 2 uur steeds misselijker te worden; voedselvergiftiging.
Die avond besloten we een uurtje te gaan slapen want ik voelde me moe worden en was niet lekker, patty eveneens. Toen we wakker werden zouden we Tineke (Patty haar moeder) ophalen, Dennis stond al te wachten, toen Patty besloot maar even boven de wc te gaan hangen. Na 2 of 3 keer overgegeven te hebben begon het bij mij ook te borrelen. De diarree volgde binnen het uur en na binnen 2-3 uur zo'n 7 - 10 keer gekotst te hebben en een paar keer de niagara waterfalls van onderen geloosd te hebben voelde ik me te uitgedroogt en te zwak om Naresh ook maar een hand te geven. Ik zat als een zombie op het bed en het vervelende is dat je moet drinken om bij te sterken en niet uit te drogen, maar zodra je iets inneemt kots je 5 keer zoveel vocht er weer uit. maar ik wilde wakker blijven om iets van vocht in te nemen, want ik had het gevoel dat als ik in deze staat in slaap zou vallen, mijn lichaam wellicht niet meer wakker zou worden, zo'n abnormaal laag energieniveau dat elk woord en handbeweging te veel is. En toch moet je geregeld rennen wil je niet je bed onder kotsen. Erg irritant. vooral ook de buikkrampen zijn onwijs vervelend. Tevens voelde ik af en toe mijn lichaam niet meer en werden imaginaties zo echt dat het hallucinaties werden. Ik zweefde af en toe weg op een dagdroom die superecht leek.
Naresh en Dennis hebben toen wat medicijnen gehaald waarvan we maar een paar dingetjes genomen hebben tegen uitdroging. Die leken enigszins te helpen.
vervolgens heb ik wakker liggen woelen (net als edgar) in bed tot 4 uur, waarna ik van uitputting in slaap viel. Toen ik wakker werd was mijn mond zo droog als een kurk en had ik het gevoel dat ik eindelijk weer wat kon drinken. De verleiding om de fles water dan als een bloeddorstige hyena achterover te slaan is erg groot, maar toch kon ik mezelf in houden om slokje voor slokje, met tussenpauzes wat te drinken.
Ben nog steeds herstellende, en hetzelfde geld voor Patty. Het was in ieder geval de naarste fysieke beleving die ik tot nu toe heb meegemaakt. Toch weer een mijlpaal, thank you India! ;).
Reiki 2 is nu bijna afgerond en we gaan binnenkort aan Reiki-master opleiding beginnen. tevens gaan we nu elke ochten bij Swamiji Umesh yogi op bezoek om te mediteren. Hij leert ons momenteel een van mijn favoriete meditaties: vipassana meditatie. We krijgen ook voor deze een inwijding.
En tevens ben ik bezig met het lezen van een van de krachtigste boeken die ik ooit gelezen heb. voor een ieder die werkelijk geinteresserd is en een krachtige neiging of verlangen heeft naar iets werkelijks, een waarheidsgevoel, verlichting, wijsheid, geluk, vrijheid, liefde, vrede dan werkt het volgende boek ontzettend transformerend, zonder je te bekeren tot wat dan ook:
"Osho - Enlightenment: the only revolution" Het laat de keuze compleet aan de lezer, probeert de lezer niet over te halen tot wat dan ook, probeert de lezer niets te leren, maar geeft alleen maar weer wat essentieel is en dat die essentie nu tot je beschikking staat. De keus is vervolgens aan de lezer. De Gita (Het lied) die hij daarin behandeld (Ashtavakra Gita) doet de vedas, upanishads, yoga sutras, de bhagavad gita en andere spirituele geschriften verbleken.
Love,
Bentinho
21 Februari 2008 - 13:26
Coen:
Ah, nu weet ik weer waarom ik niet mee wilde naar India :). Ik heb het vroeger ook 's gehad en ik weet nog hoe ik me voelde, dus ik leef met jullie mee.
Ik mis jullie allebei. Ziek even lekker uit en zorg goed voor elkaar, voor zover dat gaat als je allebei ziek bent.
Liefs,
Coen -
21 Februari 2008 - 13:48
Mama:
Jemig schrik me rot!Wat vreselijk voor jullie. Wat nou mijlpaal, is gewoon stront(oeps)vervelend!!!
Al mijn moederinstincten in een keer weer hyperactief. Schiet alle kanten nu op in mijn lijf. Mijn kind is ziek en ik kan niks voor hem doen.Ik slaap de afgelopen nachten bijzonder slecht en onrustig.
Mm dit verklaart een en ander.
Hè lieverd pas goed op jezelf,ik stuur jullie reiki, dat kunnen jullie vast wel gebruiken.Eerst even bijkomen van de schrik. Gelukkig gaat het weer wat beter met jullie.
Was je nu maar even hier, ik miste je zondag opeens zo vreselijk ineens.Ik zei tegen pap "ik wil nu een berichtje"en rende naar de pc, helaas..
Had een hele tijd niet aan je gedacht(errug he, kun je het je voorstellen van deze overbezorgde mams)Hoopte al op een berichtje , maar niet zo'n naar bericht.
Je pa zal wel precies weten hoe je je voelt, die heeft er ervaring mee en vertelt dat verhaal al zo lang ik hem ken aan iedereen die van vieze verhalen houdt;-)) Dat is dan een troost, weer een smeuig verhaal erbij.
Zal Tim's fantasie ook wel weer prikkelen en die van Donna zeker!!
Dus vast al weer goed voor de nodige humor zelfs als jij nog ligt te steunen en kreunen.
Ik hoop echt dat je nog even laat weten hoe het verder gaat. Doe nu helemaal geen oog meer dicht. Nou liefste van me, sterk goed aan en eet in de grote hotels anders, of kom lekker terug;-)). Als je je verjaardagsenvelop nog niet uitgepakt heb, wees voorbereid: Ik heb voor Patty zo'n porcini-blokje erin gedaan, zodat ze jouw lievelingsgerecht namens mij voor je verjaardag kan maken met Mushrooms getrverrrrrrr ga nu zelf ook bijna over mijn nek. Geen champignons en tofu ook even hier.
Ook van oma Jos beterschap!!Ze belt net op, dat ze geen enge ziekte heeft aan haar blaas. Opluchting! Weet niet of ze dat geschreven had aan je , maar dan weet je dat ook weer.
O ja het huis is verkocht!!!
Oma Corrie waren we twee dagen kwijt ;-)),iets mis met de telefoon en de buurman hoorde ze niet aanbellen, doppies uit, gelukkig is ze kerngezond en komt ons heerlijk helpen met schoonmaken. Paolo komt ook. Echt gezelllig. Jammer dat jullie dat allemaal missen en hoe kan het ook anders in een gespreid bedje thuiskomen ;-))
Pappa is afgevallen en ik heb weer een aardige dikke kont.Na jouw verhaal zal ik vast wel iets minder eten, bedankt kanjer!
Ik stuur energie en roep hulptroepen aan vanuit de kosmos.
Lieverds heel veel beterschap!
op naar het vervolg dat ongetwijfeld veel gezonder en vrolijker zal zijn!
Dank voor het delen ook van al je shit;-))
Take care.
Dikke zoenen van (s)mama -
21 Februari 2008 - 13:50
Zo Maar Iemand:
Je weet nu waarom. Sterkte en groei ze ! -
21 Februari 2008 - 13:51
Weer Zo Iemand:
Zo maar iemand21 Feb 2008 14:50 uurLijkt me duidelijk een geval van Paddestoelenvergiftiging ! Uitkijken geblazen daar. Er zijn veel India gangers die NOOIT buiten de deur eten.
Je weet nu waarom. Sterkte en groei ze !
Staat het nu op de goeie plek ? -
21 Februari 2008 - 13:52
Niet Weer..:
maakt niet veel uit -
21 Februari 2008 - 13:55
Mama:
PS we hebben je handtekening moeten vervalsen gelukkig stelt die niet zoveel voor! ;-)). Je woont per 1 april officieel ergens anders.
Enne je hebt nog beetje salaris gehad over januari, lekker hé!
Zie dat je net nog wat geschreven hebt over Osho. Dank voor de tip als de nieuwe bank er is, begin ik er aan.
Hou van je xxxxxxxxxxxxxx -
21 Februari 2008 - 14:34
Kirsten:
aaaaaaachosssie!! Arme jullie!!! Maar het is inderdaad weer is een ervaring ;) Hoop dat jullie snel beter zijn! Gelukkig beschrijf je het allemaal erg keurig hahaha! Niet meer eten bij dat tentje dus ;) Hoop dat je je snel beter voelt bertje!
Kus Kirsten -
21 Februari 2008 - 14:37
Kirsten :
en oja ik ken je schrijfstijl weer helemaal terug ;) ff je lichaam reinigen doet wonderen ;) -
21 Februari 2008 - 14:41
Kirsten:
en ik zei toch dat je niet moest eten ! Toch doen he;) wat is er mis met onze pindakaas bertje ;) hahaha -
21 Februari 2008 - 16:09
Milana:
Jee, wat een uitputtend verhaal om te lezen. Ik kan me er wel iets bij voorstellen.... Gelukkig is het einde van je verhaal wat luchtiger. Mooi om te lezen. Ik heb zaterdag jl. mijn 26e verjaardag gevierd. Ik voel me er goed bij, want veel lieve, gezellige mensen om mij heen (waaronder jouw fam.) en heerlijk eten maakt mij altijd vrolijk, maar dat weet je!! Ik hoop dat je lichaam weer wat meer kan verdragen en dat het bij deze nare ervaring blijft!!
Veel geluk en mooie dingen, ook voor Patty en de mensen om jullie heen.
Groetjes van Milana en natuurlijk ook van Stefan en Mauro, maar die schrijven wellicht nog een eigen stukje! -
21 Februari 2008 - 16:53
Aart:
Heb net een boek uit over backpakking in India... met ongeveer hetzelfde verslag. Onvermijdelijk lijkt het wel. Die knaap was twee weken ziek, trouwens.
Sterkte met alles en uitkijken maar. -
21 Februari 2008 - 18:54
Johnny En Bas:
hoou je taai batinJO -
21 Februari 2008 - 21:05
Indiaree:
Indiaree in Sanskriet voor 'Sterke Misselijkheid'. Komt vooral voor in het noorden van India. :-)
Daarnaast hebben Tofu en Mushrooms ook bijzondere betkenissen die niet bij iedere toerist bekend is.(haha)
Tofu is Sanskriet voor "Ge bent Goed" (Tof U).
Mushrooms betekent; "Kamers vol schimmels".
Dus als je Tofu en Mushrooms eet wil dat zeggen;
"Ge bent goed als kamer vol schimmels". In wezen vraag je dan om Indiaree.
Gelukkig gaat het weer wat beter met jullie. Tip: Doe nog rustig met jullie magen en darmen. Moeten wennen aan de leegte. Dus als je wilt weten hoe het voelt om NIETS te ervaren, gewoon te zijn, leeg te zijn van alle balast.... voel eens in je maag. Zo kan het zijn :-) .
Reiki kan jullie helpen weer snel te herstellen. Ik ben blij dat jullie daar met z'n 3-en zijn en niet iemand alleen die zich dan zo ziek en zielig voelt.
Voor de rest hier alles goed. Niet misselijk, druk met inpakken, niet kotsen, druk met werk, geen diaree, bij notaris contract tekenen, geen hallucinaties (hejt isch beder djat jullllieie nietj met de fffietsjch de schtadd in gahan), veel mediteren enz..
Ik houd van je, zoon en wens je heel veel en heel snel beterschap. En weet dat iets pas goed schoon kan zijn, als je eerst alle shit opruimt . :-) .
Kus en hug,
Paps
22 Februari 2008 - 07:25
Raja:
hi,
once again.. it is all encrypted for me :), dont really know what you are facing, but i m sure the intro line for the email was not all that great.
lemme know if u need anything...
cheers.. -
22 Februari 2008 - 13:10
Liane:
oef tja die ervaring ken ik bij mij was het in Turkije waar ik uiteindelijk in een prive-kliniek eindigde vanwege uitdroging.
Ik stuur je energie om weer volop te kunnen genieten van alle mooie dingen daar. Moet zeggen dat het mij wel een mooie les heeft geleerd ik hoop dat het jou ook iets gebracht heeft.
Heerlijk om al die verhalen te horen alhoewel ik hoop dat in het vervolg niet meer van deze verhalen voorkomen :-)
Je lessen leren met gratie gemak en genot!!!
Have fun!
Groetjes en een hug van Liane -
24 Februari 2008 - 06:33
Paul:
mooie afsluiting / ontsluiting
Je kent het verhaal van de vis die aan een wijze vis vraagt hoe zou het zijn om eens water te zien?