Delhi, Rishikesh en ik - Reisverslag uit Rishīkesh, India van Bentinho Massaro - WaarBenJij.nu Delhi, Rishikesh en ik - Reisverslag uit Rishīkesh, India van Bentinho Massaro - WaarBenJij.nu

Delhi, Rishikesh en ik

Door: Bentinho Massaro

Blijf op de hoogte en volg Bentinho

23 Januari 2008 | India, Rishīkesh

[Note: English updates will be posted at and will probably be (slightly) different: www.yoga-mind-control-blog.com.]

Een toeter is er om mee te toeteren': Dat is duidelijk het collectieve motto van India.

We kwamen aan op Delhi en het eerste wat me opviel was de andere kleur en de andere geur die hier lijkt te heersen. Het lijkt net alsof je de tinten van je tv wat hebt aangepast en de geur is nogal anders dan in Nederland.

Het tweede wat me niet kon ontgaan is het verkeer... Dat is iets waar je een boek over zou kunnen schrijven. Links of rechts aanhouden? Waarom niet links en rechts en middendoor aanhouden? Alhoewel.. 1 positie aanhouden is er ook niet echt bij; Het is rijden zonder regels en elk gaatje waar je meer dan anderhalve centimeter ruimte aan beide kanten van je automobiel over hebt zo snel mogelijk opvullen met je hand stevig op de toeter gedrukt. Toen ik op een straatje stond in Delhi heb ik min of meer even geprobeert te tellen hoeveel seconden ik geen toeter in mijn nabije omgeving hoorde. Ik kwam niet verder als 1. Zonder grap. Als je daar gezond wilt wonen moet je wel verlicht zijn.

Sneller dan 60 ben ik volgens mij niet gereden, dus dat scheelt. Nietaldestemin is het een goeie oefening van 'let go'. Mam, jij zou denk ik liever uit de riksha's, toek toek's en autotaxi's springen dan dat je verder meereed ;).

In Delhi hebben we een hotel genomen en hebben we wat rond gelopen en een trein ticket naar Haridwar gekocht, voor de volgende middag. We moesten wat wennen aan wat normale prijzen zijn en normale fooitjes, en nog steeds is het een beetje wennen. We zijn kennelijk een paar keer flink afgezet, hoorden we achteraf, maar dat hoort erbij. Het is in Delhi trouwens 1 groot netwerk van kennisen die commissies krijgen van elkaars diensten. Allemaal lijken ze er op geaast om toeristen naar dure plaatsen met veel koopwaar te loodsen. Als je geen eigen wil hebt en niet weet wat je die dag te doen hebt, dan hoef je je maar door 1 persoon mee te laten sleuren en die brengt je bij iemand die je dit geeft, die je naar iemand brengt die je zus geeft, die je naar iemand brengt die je zo te bieden heeft. Allemaal tegen een redelijk prijsje uiteraard...Ze waren aardig en Delhi, maar zeker niet allemaal even onzelfzuchtig van intentie.

Rishikesh:

Eenmaal aangekomen in Rishikesh liggen de prijzen veel lager, zijn de straten stukje rustiger en lijken de mensen stuk vriendelijker, of beter gezegt, eerlijker. Er zijn nog steeds veel verkopers en ook wel bedelaars, maar het gros groet je aardig met de, met de handen naar elkaar gebrachte, 'Namaste' groet of de 'Hari-om!'.

Letterlijk elk gerecht, op wellicht 1 of 2 bijzondere sausjes of prutseltjes na, heb ik als waanzinnig lekker ervaren. Ik kan echt genieten van het eten hier. En ook kan ik genieten van de rust en tevredenheid die tot je komt van het niet en weinig eten. We staan zo tussen half 8 en 9 uur op en eten meestal pas tussen 12 en half 2. De tijd van opstaan, wanneer we eenmaal ons eigen huisje gehuurd hebben en wanneer het snachts ietsjes warmer is, wil ik vervroegen naar ergens tussen 5 en 7. En af en toe ga ik me nog even te buiten aan het lekkere eten maar ook dat wil ik langzaamaan wat minderen.

's ochtends om 9 uur krijgen we zo'n anderhalf to 2 uur Yoga les van het broertje van de Swami. Zijn naam is Naresh. Een wijs, slim, arrogant maar liefdevol mannetje dat nu bijna 19 wordt en ons fantastisch heeft opgevangen sinds de eerste nacht dat we hier aankwamen. In sommige wegen is hij een voorbeeld voor de eigenschappen die ik ook wat meer tot ontwikkeling zou willen brengen, en in sommige manieren is hij een voorbeeld voor de eigenschappen waar ik voor wil (op-)passen.

Als voorbeeld, door simpelweg te observeren hoe hij in het leven staat, hoe hij zich gedraagt, hoe hij les geeft en hoe hij denkt, ben ik tot het inzicht gekomen dat ik bang ben dat andere mensen mij arrogant vinden, of een ego-tripper. Maar ook dat ze denken van: "Wat weet hij nou, hij is pas 19, wijsneus."

Zo kwam ik tot het inzicht dat het goed is voor mij om mijn arrogantie toe te laten. Weliswaar onder mijn bewuste toezicht, maar toe te laten en er blij mee te zijn, zelf-vertrouwd te kunnen zijn met wat ik denk te weten of voel.

Vaak... o zo vaak heb ik inzichten en uitspraken ingeslikt. Uitspraken waarvan ik zelf denk dat ze veel wijsheid en inzicht bevatten (arrogantie?zelfkennis? intuitie?) krachtige, maar vaak ook enigszins scherpe en lichtelijk pijnlijke of confronterende uitspraken, of uitspraken die tegen de leer of gedachten van leraren of 'gevorderden' ingaan. Uitspraken die volgens mij een (tegen)deel zouden bewijzen, of op zijn minst een verborgen waarheid aan het licht zouden brengen waarna de persoon in kwestie direct zijn 'beeld' zullen moeten bijstellen omdat ze simpelweg niet om de logica en simpelheid van die complexe uitspraken heen kunnen. De waarheid is vaak verborgen, maar als hij eenmaal aan het licht komt en wordt begrepen, is hij zo ontzettend logisch, simpel en daarom niet te ontkennen.

Pijnlijk, dat vaak wel. Want willen we dat waar wij in geloven en wellicht al vele jaren les in geven, wel bijstellen? Willen we de onjuistheid of onbereikbaarheid van onze gedachten of van onze weg wel onder ogen komen en onze overtuigingen in duigen zien vallen door een uitspraak van de een of andere wijsneus? Ik stiekum wel, al doet het pijn, want al bestaat er 1 uiteindelijke waarheid, dan is zij uiteindelijk objectief. En het vinden daarvan willen we ergens van binnen allemaal, want met waarheid, komt bevrijding van illusie en daarmee het ware geluk, de ware vervulling en tevredenheid.

En het zoeken van geluk is het onderliggende motief voor elk van onze acties. Van het stelen van een telefoon, tot het weggeven van een huis, tot het maken van carriere en het volgen van een studie. Geluk is waar we allen naar op zoek zijn, ieder op zijn eigen weg, de een bewuster dan de ander, maar allemaal zoeken we naar dit ware geluk. En dat wat ons dat ware geluk ook maar lijkt te geven, daar klampen we ons op de een of andere manier aan vast; raken we aan gehecht. Zoals de lekkere sensaties van lekker eten, of sex wellicht. Of het gevoel dat we krijgen als we samen lachen, met wat vrienden. Of het gevoel dat we krijgen, als we iets nieuws en duurs kopen. Deze schijngelukjes, die allen hoogstvergankelijk zijn, verblinden ons van het vinden van het ware geluk, dat niet in de dingen zit, maar in een staat van zijn; in onszelf.

Maar ok, genoeg spiritueel gelul, al met al zijn die gedachtes die ik denk te hebben altijd uitspraken die, naar mijn denken/voelen, naast mijzelf ook andere mensen een extra inzicht of relativering mee kunnen of zouden kunnen geven. Arrogantie? Jahzeker! Slecht? Niet meer! Als ik het mag toelaten van mezelf om mijn inzichten te uiten, ookal kom ik dan wellicht arrogant en jong over, ligt er geen druk meer op en zal ik in staat zijn mijzelf vrijer uit te drukken en zal de arrogantie die daar wellicht ook echt even bij komt kijken, vanzelf wegvloeien.

We zitten nu tijdelijk in een ashram met een kale kamer waar 3 bedden in staan + een mini toilet en douchekamertje in een. We zijn goed ontgroend meteen. Boven op het dak van het hotel/ashram is een terras, + overdekte yoga hall. Daar geeft Naresh ons momenteel les.

We zijn ook op bezoek gegaan bij zijn oudere broer Swamiji Umesh Yogi (bijna 34) en hij heeft ons (Patty en mij) gevraagd in de aankomende tijd daar les te gaan geven aangezien hij in een moeilijke situatie zit met zijn gebroken been, en Naresh ook lastig zit met school en zijn woning die ergens anders in Rishikesh staat. We zeiden dat we eerst even tot onszelf wilden komen en hem zouden vertellen of en zoja wanneer we ons er goed bij voelen om les te geven.

Al met al is Rishikesh een hele afwisselende maar toch wel supermooie plek. De aapjes en koeien zijn leuk, de rivier en de bergen zijn mooi en groots, en de mensen zijn er vriendelijk. Het eten is er lekker en ontzettend vol van smaak.

Ps. Voor Patty haar blog, zie: www.pattykoster.waarbenjij.nu

Voor Dennis zijn blog, zie: www.dennisgijzen.waarbenjij.nu

Pps. Sms en bel mij ajb niet, kost me zo'n dag leven hier per bericht.

Hoop dat alles voorspoedig gaat daar in Nederland,

Love & Light,
Bentinho
www.yoga-mind-control.com

• 23 Januari 2008 - 12:57

Els:

Wat super van je te lezen, ben helemaal aan het scherm gekluisterd. Wat een ontwikkelingen in een aantal dagen, inzichten, helemaal andere cultuur, jezelf al dan niet tegenkomen, ontdekken...
    Zelfs meteen gevraagd om les te geven, mooi hoor.
    Geniet geniet geniet, veel liefs, ook voor Patty! Els

• 23 Januari 2008 - 13:31

Rien:

Hey man, goed om te lezen dat je veilig en wel bent aangekomen.
    Veel plezier!

-Gonzo :p

• 23 Januari 2008 - 14:09

Monique:

Wow, ik ben diep geraakt door je woorden!
    Ik ga hier op mijn beurt ook een aantal processen door en ontdek wat parallellen zeker tav. arrogantie en trouw aan jezelf blijven en je eigen ideeen.
    Ik voel me na het lezen van je verhaal nu een beetje de moeder van de Dalai Lama ( heb haar boek gelezen)

Mijn lieve schat, ik zit hier nu een beetje verbijsterd en ontroerd te zitten. Dat je al zoveel inzichten hebt in zo'n korte tijd.En precies de juiste mensen tegenkomt, die nodig zijn om van te leren en tot inzichten te komen.Ook verbaasd, omdat je zo'n heerlijk lang inspirerend verhaal schrijft.

Ik heb je gisteren ontmoet in een van mijn lange meditaties tijdens de opleiding trance-coaching en het was zo'n bevrijding! Ik kon je zien en horen lachen vol overgave, niet van dat stomme gehinnik, als je wel eens hebt als je een lachstuip krijgt haha.Ik wist dat je gelukkig was, dat je op dat moment was wie je wilt zijn. Voelde me zo verbonden. Vanaf dat moment verdwenen de laatste restjes angst en bezorgdheid, waar ik zo aan gehecht ben. En het besef dat je niet in mijn armen hoeft te liggen om toch diep gelukkig te zijn en je aanwezigheid in heel mijn wezen te kunnen voelen, was meer dan ooit aanwezig.Ik leer het ooit, echt waar,met jouw hulp mijn master, veel te fijn om me zo te voelen.
    Schat ik krijg soms beelden door van jou in India en heb het gevoel dat ik een beetje meereis.Heerlijk dit bericht te lezen, als de bevestiging van wat ik hier fysiek ver bij jou vandaan gevoeld heb diep van binnen.Etc... Genoeg spiritueel gekut.

Bezorgde aardse mams zegt: "schatje wel lekker eten, klinkt superlekker(kwijl) hoor en seks ook, enjoy life!!" Jij hebt dat allemaal niet nodig die ontberingen, je weet toch allang dat je dat kan! De Boeddha voorbij.Da's pas echt arrogant! Niet eten en geen seks.Geniet van je lijf while it can, voor alles en tijd en een plaats. Volgens mij kun jij midden op zo'n druk plein vol getoeter terwijl je met Patty een wip maakt, je innerlijke rust bewaren en verlichting ervaren.(Krijg ook daar opeens beelden van haha lachwekkend, toettoet en beetje bizar om zulke plaatjes van je zoon te creeeren)
    Jij bent een ware meester immers!
    Scheelt wel, niet eten, kunnen we weer sms-en ;-)

Liefste ik leer zoals altijd weer veel van je,zelfs nu je of juist nu je zo ver bij mij vandaan bent!

Geweldig dat jullie Yogales mogen geven. Te gek!!! Zoveel vertrouwen in twee arrogante snotneuzen.Ik ga vast de flyers verspreiden ;-) en jullie klassen volkrijgen, voor als jullie er klaar voor zijn Yoga op top-niveau te geven en workshops in verlichting, in prachtig Limburg. Misschien een nieuwe Ashram in Nederland erbij?(typisch practische of commercieele, mam ja)
    Lief dat je me even noemt in je mailtje!

Zo en nu ga ik misschien ff heel aards janken, omdat ik zo blij ben met een fysiek teken van leven van mijn mooiste ceratiefste creatie ooit!
    Krijg zin om er nog een te maken, wie weet nog zo een talentvolle nazaat, maar dan met zwart lang haar en een meisjeslijf, die dan bijv. masterclasses gaat geven in de muziek.(ja..., als jij niet wilt...)

Je krijgt een hele dikke pakkerd van oma Jos! (belt net)Ze is iets minder verlicht.

Eke keer als je arrogant genoemd wordt, is een geweldig compliment!Dat er trouwens nog arrogantere snotneuzen zijn dan jij!;-) Zelfverzekerd wordt al snel arrogant, als het je raakt ben je ws. niet zelfverzekerd, maar doe je zelfverzekerd. Mm aardig inzicht. In ieder geval mooi dat je zo'n fijne spiegel hebt aan Naresh ook namens mij bedank hem, inspireert mij ook weer.
    Ik ga er zelf nu ook weer verder mee aan het werk. Vond het erg lastig om te nemen i.p.v. geven en om zelfverzekerd/arrogant te zijn,uit te dragen wat je echt van binnen voelt, ben nog steeds bang om veel mensen te verliezen.
    Jezelf verliezen is vele malen erger.
    Houd me op de hoogte, wijs me de weg,ik heb veel aan je tips. Ik leer nogal traag, wat dat aangaat zoals je weet. Zal trouwens even een nieuwe intentie zetten!

Veel wijsheid en licht en seks enzo als het aan mij ligt! Enjoy what ever it is that makes you happy and wiser and wiser and wiser!

Ook voor Patty, Naresh en Dennis, mijn allerliefste hugs en vanuit het diepst van mijn hart de Namaste-groet!

Namasté

Mama

• 23 Januari 2008 - 14:13

Robin Praag:

ha neef:D

zo te horen heb je je al goed kunnen vestigen tussen de mensen daar. ik hoop dat het nog veel kennes en vooral plezier zal opleveren:D. veel plezier nog en eet je niet te vol van de heerlijke geregten daar. je moet tenslotte nog een hele tijd:)
    groetjes aan iedereen daar!

groetjes je neefje :D

• 23 Januari 2008 - 14:42

Maaike :

Heej Bentinho!
    Mooie woorden! Leuk om over het land te lezen ook :)!
    Als je trouwens goedkoop gesmst en gebeld wilt worden, moet je een goedkope telefoon met simkaart van het land zelf kopen, dan kost het jou vrij weinig. Als je geen zin hebt in die smsjes en telefoontjes dan hoop ik dat dit bericht zichzelf verwijdert:D!
    Geniet! kus Maaike

• 23 Januari 2008 - 15:04

Regina:

Gaaf je verhaal! Je schrijft zo mooi dat ik het gewoon mee beleef, echt helemaal super. Wat gebeurt er dan veel in zo´n korte tijd, zowel met jezelf als om jullie heen. Geniet ervan en blijf vooral schrijven, daar genieten wij weer van.
    Dikke knuf ook voor Patty.
    Regina

• 23 Januari 2008 - 17:15

Priya:

haha bentinho toch wat een avonturen. Je zit dus gewoon in een soort weeshuis dat weet je wel hé?....dat is namelijk wat het volgens mij betekent ashram maar goed je verhaal is iig leuk om te lezen en ja ze zullen je wel goed flashen daar met van alles en nog wat betaal je zeker teveel :P(niet dat ik er ben geweest maar me moeder vertelde het)

x

• 23 Januari 2008 - 17:38

Ar(tu)roGant:

Hoi lieve zoon,

hahahahaha, wat een mooi en leuk verhaal schrijf je over Delhi.
    Heerlijk om te lezen en mee te ervaren.
    Ik lees dat je eindelijk arrogant gaat worden YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Een toeter is er om mee te toeteren,
    Wijze InZichten zijn er om In te Zien en anderen daarop te Wijzen.

Deel ze op normale Wijze en niets is arrogant, kan alleen arrogant overkomen voor de ander. Zijn/haar probleem zou ik zeggen (ook dit klinkt misschien wel arrogant :-) ).

Ik ben blij dat je zo geniet en je weg vindt. Je mag trots zijn op jezelf (of mag dat niet??hahaha).
    Ik ben het in ieder geval wel op jou.
    Ik geniet van je verhaal en je zijn.

Dikke kus en big hug van mij.

Doe Dennis en Patty de groeten van me.

Love you,
    Paps

• 23 Januari 2008 - 18:38

Accursius:

Helemaal goed maatje, zoon, meester, ...

Eenieder die durft te spreken wordt weer jong. Uiteindelijk zijn we allen weer jong en wordt niemand meer beticht van arogantie...

Keep the good thing/work going...

Advies van de meester (als in praktiserend leerkracht): Doen die lessen! Niks zo leerzaam als doorgeven...

With love
    xxx

• 23 Januari 2008 - 18:50

Mariska:

HOi Ben,
    Wat een ervaringen direct al. Mooi hoe je schrijft over je ervaringen met Naresh en alle gedachten die dit weer bij je losmaakt. Wat benje in een andere wereld dan onze westerse wereld. Alhoewel Delhi me wel vreselijk lijkt. Wordt niet ziek van al dat lekkere eten. enig om te lzen. ben beneiuwd naar je verdere ervaringen. Hoop dat jullie het metz'n direitjes ook goed hebben. kus van mariska

• 23 Januari 2008 - 20:53

Big Henk:

he jongen wat kan je geweldig verwoorden wat er in je leeft, ik zie het voor me en kan bijna de geur van india ruiken.
    veel plezier en ik wacht op het volgende verhaal

big hug henk

• 23 Januari 2008 - 22:14

Rachid Je Kapper :

dag bentinio en patty leuk verhaal maar ik ga zeker meer van jullie komen te weeten want je weet bentinio dat ik graag daar hijn wil dus kom met meer verhaalen jongen je mag ook wat fotos graag vergeet niet de groeten aan je vrindin zeg dat het ben met die popkoeren in de bio haha groetjes en genit van alles Rachid de kapper

• 24 Januari 2008 - 12:04

Irene:

Wat leuk om over jullie belevenissen te lezen.We zijn hier allemaal vol andacht. Goeie tip van Monique trouwens! Laat je ons even weten hoe dat is afgelopen.

Groetjes van Gerry,Birgit, Rafaella, Jan en Irene

• 24 Januari 2008 - 13:37

Kirsten :

Bertjuuuuuuuuuuhhhhh!!! :D

Wauw, ik ben toevallig nu op school bezig met rechtsfilosofie.. Plato aristoteles Socarates de hele reutemeteut.. Maar jou taalgebruik herinnert me wel erg aan me huiswerk ;)
    Dus hierbij introduce ik Bertuscrates Masorus... Een hedendaagse filosoof geboren ;)

Maar t klintk allemaal zoooo cooll!! Ja je kant echt meebeleven.. Ik kan je vast niet jaloers maken op t levne in nederland als ik zeg dat we soos hadden met de oudleerlingen ;)
    Nee mislukt! ahhaha

Heel veel plezier nog en neem een lief aapjeskusje voor me mee!
    :D

• 24 Januari 2008 - 20:20

Ben:

over t medietatie gedeelte kan ik je daar een keer weer apart over spreken
    want de kans zit er in dat ik over t 1 of t ander heen gelezen heb
    bij voorbaat heelerg bedankt

• 24 Januari 2008 - 20:24

Ben Blok:

ik hoop dat ik niet wat coolbloedig over kwam met mijn vorige bericht ik ben echt super nieschierig en hoor echt heel graag alles

• 24 Januari 2008 - 21:47

Marc Schwencke:

He lieve stoere man,
    aLS IK TUSSEN DE REGELS DOOR LEES, STAAT ER NIETS. dAT KEMERKT DE PERSOON DIE ALLES WEET. LEKKER DE AROGANSE DAG BLIJVEN GENIETEN. lET LOVE RULE.

• 25 Januari 2008 - 10:19

Tristan:

Hey ben, echt goed om te lezen dat jullie allemaal veilig zijn aangekomen. Vind het ook echt leuk om te lezen wat je zoal al heb meegemaakt en hoe het daar is. Ik kan niet wachten op je volgende post en doe Patty en Dennis de groeten.

Grts, Tristan

• 25 Januari 2008 - 12:22

Femke:

Hey Bentinho,

Ik vind het ontzettend leuk om te lezen dat je in India zit en veel ervaringen op doet! Geniet ervan!! :)

X Femke (die van Future Leadership ;)

• 25 Januari 2008 - 22:55

Erik M:

Hey,

zoals ik lees heb je het echt mega vet daar. Hebben jij of Dennis niet nog wat foto's enzo van de omgeving/reis/het onderkomen en dergelijke, want ik denk dat met mij nog veel meer mensen hier toch wel naar benieuwd zijn!

Veel plezier verder en ik zit alweer te w88 op het volgende bericht!

Erik

• 26 Januari 2008 - 12:48

Raja :

Hey MA,

Sorry bro , did'nt understand a word :) , kindly translate :)

• 27 Januari 2008 - 16:29

Joyce:

Haai, ik word blij van je verhaal :D Net alsof ik een boek lees :P Heel gaaf alemaal! Volgens mij ga je zoveel dingen leren daar. Geniet er met volle teugen van!
    Kusje

• 27 Januari 2008 - 18:46

Tineke:

Hoi, wat jullie al in een week hebben meegemaakt en tot inzichten zijn gekomen, mooi. Het is zeker even wennen maar daar doe je het voor. Ik heb er een goed gevoel over, jullie redden je wel. Een hoop te leren en vooral los te laten. Ik vind het heel fijn jullie straks te mogen ontmoeten, waar het al goed voor is dat Patje haar portemonnee was kwijtgeraakt. Zou je het adres van de ashram waar jullie nu zijn door te geven? En oh ja, zou ik evt. een andere stekker moeten meenemen? Ik hoor het wel en tot mailens of weerziens.

Kisses, Tineke

• 29 Januari 2008 - 08:39

Eddie Van Der Wereld:

Hi topper (en dus ook flopper als ik het goed heb gelezen)...

Alles in één, één in alles. Als ik je lees komt de glimlach al boven. Ik zie namelijk miljoenen mensen vanuit die kant naar Nederland komen omdat de verlichting hier blijkt te zijn ontstaan. En dan niet bij Philips in Eindhoven... Gaat nog wat worden al die mensen uit India in hartje Amsterdam in de leer. En o ja, mocht je er even uitschieten, klamp je dan gerust vast aan 'onze' vorm van geluk. Het helpt vast even en dan schiet je gewoon weer terug...

Take care, hugs, Eddie.

• 29 Januari 2008 - 10:25

Layla:

Beste Ben,

allereerst wil ik mijn excuses aanbieden voor mijn afwezigheid de afgelopen tijd, zoals je misschien hebt gehoord was ik ten tijde van jouw fissa in de states, en daarnaast ging het aan me voorbij om iets van me te laten horen. (ik schaam me hier natuurlijk diep voor, maar je weet dat ik altijd aan je denk he;) )

Verder ben ik zeer verheugd al deze dingen van je te horen; het klinkt echt helemaal als Bentinho. Ik wens je voor nu heel veel verlichting, geluk, plezier en veiligheid toe!

Rij voorzichtig :)

Liefs

Layla

• 06 Februari 2008 - 13:13

ANNEMARTINE (AMC):

jE PA HEEFT GELIJK HOOR, EEN TOETER IS OM TE TOETEREN, MAAR JE KUNT ER WEL EEN LEUK DEUNTJE VAN MAKEN, DAT LUISTERT LEKKERDER. TOFFE TIJD DAAR, BLIJF JE WEL VOLGEN HOOR!